Aynaya baktıklarında görebildikleri tek şey kusurlardır

Başlatan Derya Deniss, 25 Mar, 2025, 01:42 Ö.S

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Derya Deniss

Sen, ben, yada O
Derin disforiden etkilenen birisi. Güzellik çirkinlik görecelidir, bakana göre değişir. Aynada baktığı kendisi ise ve olumsuz bakıyorsa kendisine, daha büyük bir eleştirmen bulunamaz değil mi ?

Sorusuna geçelim O'nun...

Şimdi seçeneklerim neler? Hem trakeal tıraş konsültasyonu için baş ve boyun cerrahına hem de FFS/BA konsültasyonu için plastik cerraha gittim.

H&N görevlisi trakeal tıraşın gerekli olmadığını çünkü yeterince "belirgin" olmadığını söyledi ve FFS cerrahı yüzümün üst 3'te 1'i dışında bir şey yapma fikrini reddetti.

Kesinlikle çenem ve çene ucumun (V çizgisi) ve burnum ile dudaklarımın uzunluğunun kısaltılması gerekiyor.

Kesinlikle belirgin bir Adem elması da var.

Her zaman çok belirgin olmayabilir ama çoğu fotoğrafta ve ışıklandırma durumunda gerçekten öyle.

Bu cerrahların asgari düzeyde tavsiyede bulunduğunu ve Kaiser'in parasını kurtarmak için beni kandırmaya çalıştıklarını hissediyorum. Geçemediğim ve bir erkek gibi göründüğüm belli.

Size ne üzerinde çalıştığım hakkında iyi bir fikir vermek için birkaç fotoğraf ekledim.

Sırada ne yapacağım konusunda önerisi olan var mı? İkinci bir görüş alırsam Kaiser daha fazlasını onaylar mı?

Yüzüm gerçekten erkeksi ve Adem elmam oldukça büyük, bu yüzden ikisi de benim için büyük bir disfori kaynağı

Teşekkürler

Bu eki görüntüleyemezsiniz.

Alıntı YapıldıÇoğu zaman bir plastik cerrah, kötü bir sonuç riskinin iyi bir sonuçtan daha fazla olması nedeniyle ameliyatı reddeder.
Ben de göz kapaklarım için benzer bir konsültasyona gittim. Cerrah ameliyat yapabileceğini söyledi, ancak sonuçların daha iyi olacağının garantisi olmadığını ve daha kötü olma riski olduğunu söyledi.

Trakeal tıraşla, kıkırdak "çıkıntısını" (dışarı çıkan kısmı) tıraş ediyorlar. Yeterince dışarı çıkmazsa, ameliyat kıkırdağa zarar verme veya yapısal olarak sağlam olması için çok ince hale getirme riski taşır.

İstediğinizi yapacak birini bulana kadar her zaman farklı cerrahları denemeye devam edebilirsiniz. Türkiye'deki plastik cerrahlar hakkında iyi şeyler duydum. Bu bir seçenek olabilir.

Bence terapistinizle öz imaj sorunlarınız hakkında konuşmalısınız. Buraya ilk geldiğinizden beri dürüst görüşler soruyorsunuz, üyeler size kendi görüşlerini veriyor ve siz katılmıyorsunuz. Başkalarının ne gördüğünü görmemizin bizim için çok zor olduğunu biliyorum. Kendimize karşı en acımasız eleştirmen biziz. Ancak paranızın ameliyattan çok terapide kullanılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Birçoğumuz senin görünümüne sahip olmak için canımızı veririz.

Ama bu parayı istediğin gibi harcayabilirsin. İyi şanslar.

Alıntı YapıldıRoping neyi düzeltecek? Ve, Neden böyle hissediyorsun?

Lori ve Sarah, ikisi de sana güzel olduğunu söylediler ve mevcut tıbbi ve psikolojik ekibinle rahat değilsen diğer seçenekleri keşfetmen için seni teşvik ettiler.

Mevcut siyasi iklimin toplulukta şok dalgaları yarattığını ve birçok kişiyi yoğun disforiyle mücadele ederken bıraktığını biliyorum. Lütfen kazanmasına izin verme.

Ayrıca yeni üyeye yazdığın, beyin kurdu hissettiğinden bahsettiğin gönderini de okudum. Bu çevrimiçi kültüre çok aşina değilim ama anladığım kadarıyla, bir trans kişi olarak kendinden şüphe etme, kendinden nefret etme ve disforiyle mücadele ettiğin anlamına geliyor.

Bu doğru mu? Eğer öyleyse, bu konuda daha fazla bilgi paylaşmaya açık mısın? Belki bunu daha iyi anlayan biri destek ve rehberlik sunabilir.

Alıntı YapıldıSelene, çok güzelsin. Birçok kadın kendi yansımasını eleştirir. Aynaya baktıklarında görebildikleri tek şey kusurlardır.
Aynadaki adamı görmeyi bırakmam yıllar ve birkaç ameliyat aldı, oysa onu gören tek kişi bendim. Lütfen unutma, aynalar şeytanidir. Sana sadece görmek istediğini gösterirler. Algılanan kusurları aramak yerine, herkesin gördüğü güzelliği ara.

Dürüst fikrim mi? Sadece orada olduğum için, kaş konturunun yüzündeki endişelere nasıl yardımcı olabileceğini görebiliyorum. Adem elması görmüyorum. Burnun, çene çizgin ve dudakların mükemmel. Benim gibi, geçmişin hayaleti tarafından rahatsız ediliyorsun.

Yorumlardan özlü sözler, duvar yazıları bile çıkar diyebilirim. Eksiği ile fazlası ile tutunmaya çalışılan şu kısa hayatlar içinde kendinle barışık olmak, olsa olsa şart olur. Orasını burasını hastalık derecesinde takıntı eden bireylerin tek çıkış yolu terapistine başvurmak olur. Bu ayıp değil, zorundalıktır.
Bir Yanım Mavi Yosun Çalkalanır Sularda

inci

Bazen insan güzel olduğunu kabullenmez hep kendinde bir kusur bulur. Halbuki onun gibi olmak isteyen sayısız kişi vardır. Bu Deniss dediği gibi artık bir hasatlık derecesine ulaştıysa uzman yardımı almak gerekir.

Nadia

Aşka aşık bir mecnun

Hızlı Yanıt

Not: Bu ileti bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın